Moby
Colenbranderstraat 10
6813 KW Arnhem

Contact
info@yourmoby.nl

Een laadpas voor je elektrische auto, wat komt hierbij kijken?

Een elektrische auto opladen is iets waar je altijd rekening mee moet houden wanneer je een EV hebt aangeschaft. Gelukkig zijn er erg veel opties om je elektrische voertuig op te laden en heb je hiervoor enkel een laadpas nodig. Lees hier alles wat je moet weten over het aanschaffen en de werking van deze pas!

Oplaadpas elektrische auto aanschaffen, hoe werkt dit?

Het pasje voor het opladen van een elektrische auto is erg handig om te hebben wanneer je met een elektrisch voertuig rijdt. Met dit pasje kun je je auto laden bij publieke en openbare laadpalen. Dit doe je door het pasje bij de laadpaal te scannen. Je kunt je oplaadkaart voor elektrische auto aanschaffen bij verschillende partijen. Een paar van de populairdere aanbieders zijn: 

  • Plugsurfing 
  • Kia 
  • Vandebron
  • BMW Charging 
  • Izivia Acces (voorheen Sodetrel) 

Een oplaadpas aanvragen is erg gemakkelijk. Nadat je hebt uitgezocht welke laadpas voor jou het beste is, hoef je de pas alleen nog maar te bestellen door een aanvraagformulier in te vullen. Er zijn verschillende automerken zoals Hyundai die een app ontwikkeld hebben, waarmee je een overzicht hebt van alle laadpalen binnen en buiten Nederland. Bovendien kun je hier vaak ook je facturen en je laadsessies terugvinden.

Elektrische auto laadpas
Laadpas elektrische auto

Een elektrische auto opladen zonder laadpas

Een elektrische auto opladen zonder laadpas is zeker mogelijk! Hoewel je voor het opladen bij de meeste publieke laadpalen een pas nodig hebt, zijn er ook een aantal waarbij er met pinpas betaald kan worden. Dit is vooral het geval bij snelladers zoals Fastned. Deze laadpalen zijn meestal te vinden langs de snelwegen. 

Een elektrische auto laadpas aanschaffen is op lange termijn een stuk voordeliger en gemakkelijker dan langs de snelwegen met pinpas betalen. Je kunt er ook voor kiezen om je elektrische voertuig thuis op te laden door zelf een laadpaal te installeren aan je oprit. Een thuis laadpaal is ook een goede optie waar je minder geld aan kwijt bent. Lees hier meer over een laadpaal voor thuis kopen.

Hoe werkt de betaling bij een oplaadkaart van elektrische auto’s?

Een elektrische auto opladen met pas brengt natuurlijk, net als benzine tanken, wel kosten met zich mee. Je auto laden en het betalen van je rekeningen is met deze passen erg makkelijk. Door de laadpas te scannen bij de laadpaal naar keuze begint je auto met opladen. Vervolgens krijg je iedere maand een rekening thuis gestuurd waar je de laadkosten van die maand en de rekening van alle laadsessies terug kunt vinden. Net als bij het tanken van een benzineauto zijn er plekken waar het opladen van je elektrische voertuig goedkoper is, maar ook plekken waar je meer geld kwijt bent voor het opladen van je voertuig, zoals aan de snelweg.

Wanneer je geen laadpaal thuis geïnstalleerd hebt, maar wel zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, kun je het beste kijken naar supermarkten in de buurt die elektriciteit goedkoop aanbieden. Met een pasje voor het opladen van de elektrische auto kun je hier voor een laag tarief laden. Lees hier meer over de kosten die komen kijken bij het opladen van een elektrische auto.

elektrische auto laadpas
pasje opladen elektrische auto

Een laadpas voor elektrische auto met abonnement nemen?

Wanneer je een pas voor elektrisch laden gaat aanschaffen heb je de keuze tussen een abonnement nemen of geen abonnement nemen. Een pas voor elektrisch opladen komt met verschillende opties. Als je bijvoorbeeld veel reist voor je werk is het handig om een laadpas voor een elektrische auto met abonnement aan te schaffen. Zo voorkom je startkosten elke keer dat je begint met laden en betaal je alleen per kWh. Een laadpas met abonnement aanschaffen is de beste keuze wanneer je vaker dan 10 keer per maand je auto gaat opladen.

Een laadpas voor elektrisch rijden, zonder abonnement, wordt vaak gratis aangeboden. Met deze passen betaal je wel een starttarief wanneer je je auto aan een publieke/openbare laadpaal hangt. Een laadpas zonder abonnement is de beste optie als je thuis een oplaadpunt geïnstalleerd hebt. Hierdoor zul je waarschijnlijk veel minder vaak aan openbare laadpalen opladen en voorkom je dat je vast zit aan maandelijkse abonnementskosten.

Welke laadpas is het beste voor mij?

Een laadpas voor je elektrische auto aanschaffen kan dus nog wel een beetje onderzoek met zich meebrengen, daarom helpen we graag mee om de keuze wat sneller te maken. Om op de goedkoopste optie voor jezelf uit te komen is het belangrijk dat je bepaalt wat jouw manier van laden gaat zijn. Bedenk je voor het aanschaffen van je laadpas hoeveel je gaat laden en ook vooral waar je gaat laden. De prijzen kunnen per locatie van de laadpalen enorm verschillen, dus zoek vooral ook een goedkope laadpaal bij je in de buurt en laad je auto niet te vaak aan de snelweg op.

Heb je een eigen laadpaal thuis geïnstalleerd? Dan is het slim om een gratis laadpas zonder abonnement aan te vragen. Weet je echter nu al dat je veel weg gaat zijn van huis en ook veel aan publieke laadpalen zult hangen, dan is het wijs om een laadpas voor je elektrische auto met abonnement aan te schaffen! Ontdek snel nog meer ins en outs van elektrisch laden.

oplaadkaart elektrische auto

Veelgestelde vragen over oplaadpaal auto’s

Hoeveel kost een laadpas?

De kosten van een laadpas verschillen per aanbieder van de pas. Een elektrische auto laadpas kan gratis aangevraagd worden. Bij deze passen krijg je alleen geen abonnement. Ook kun je voor een wat duurdere pas gaan waarbij je ook een abonnement afsluit. Dit is de beste optie wanneer je van plan bent om je auto meer dan 11 keer per maand op te laden.


Welke laadpas kan ik het beste aanschaffen?

Dit is erg afhankelijk van de hoeveel je van plan bent om met het voertuig te rijden. Als je veel kilometers gaat maken, is het handig om een laadpas met abonnement aan te schaffen. Hierdoor betaal je wel altijd een starttarief voor het opladen maar betaal je minder per kWh. Heb je een eigen laadpaal thuis? Ga dan voor een laadpas zonder abonnement.

Heb je altijd een laadpas voor elektrische auto nodig?

Voor de meeste laadpalen heb je een laadpas nodig om de paal aan de praat te krijgen. Dit hoeft echter niet, bij veel snelladers zoals Fastned heb je namelijk geen pas nodig. Hier kun je gewoon met pinpas betalen. Dit is echter wel een stuk duurder dan een laadpas.

Hoe werkt het aanschaffen van een laadpas voor elektrische auto?

Een laadpas heb je erg makkelijk gekocht. Nadat je gekozen hebt welke laadpas het beste bij jouw wensen aansluit, kun je deze aanvragen bij de aanbieder naar keuze. Hierna wordt de pas voor elektrisch rijden bij je thuis afgeleverd en kun je deze direct gebruiken.

Moby: ook iets voor jou?

Wil jij je nieuwe mobiliteitsoplossing aanbieden via Moby, heb je vragen of wil je met ons in gesprek?
Neem vandaag contact met ons op en we kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.